Pyssel och uppfostra barn

Denna artikel inriktar sig till föräldrar med barn i åldern noll till sex år. Att umgås och göra något tillsammans med sina barn är viktigt för barnens utveckling. Barnen utvecklas i samspelet med sina föräldrar. Barnen får nya kunskaper, bättre självkänsla och lär sig socialt samspel. Planera ett barnkalas, pyssla och sjung roliga sånger tillsammans med ditt barn. Det finns övningar som också utvecklar barns språk och matematikutveckling. Pyssel kan du göra tillsammans med ditt barn hemma och ofta kan du få tips från barnens förskola.
Att diskutera tillsammans med andra föräldrar hur man kan uppfostrabarn är väldigt lärorikt och ger nya infallsvinklar. Att välja förskola till sina barn är inte alltid lätt. Det finns ett brett urval pedagogiker att välja bland. Förskolorna har ofta olika arbetssätt och pedagogiska tankar. Att välja en förskola i närområdet är ofta praktiskt. Ett bra råd är att gå efter sin magkänsla.
Barnkalas är ett tillfälle för ditt barn att få känna sig speciell och att få vara i centrum. Låt barnet vara med och planera kalaset. Planera inte in för mycket om du känner att du inte har tid. Ha gärna extra lekar i beredskap att ta till om det behövs. Skaffa eventuella tillbehör till lekarna. Barn under fyra år leker gärna fritt och kräver inte några planerade lekar. Maskerad är ett uppskattat barnkalastema, då barnen själv får välja vad dom ska klä ut sig till. Att ha en clown eller trollkarl på kalaset är alltid kul. Bestäm hur många barn som ska bjudas. Upp till tio barn kan vara lagom. Bjuder du barn från förskolan kan du välja att bjuda alla barn i samma ålder. Skicka gärna hem inbjudningskorten. Hänger du upp inbjudningskorten på förskolan kan barnen bli ledsna som inte har blivit bjudna. Är barnen små behöver dom kanske ha en förälder med sig. Vissa barn klarar av att gå själv. Två timmar är lagom tid för barnkalaset. Ballonger, flaggor och serpentiner bidrar till ett riktigt kalas.
Låt dig inspireras till kreativa pysselstunder med ditt barn. Ditt pyssel kan bli en rolig present att ge bort. För barnen är det både en utvecklande lek och en mysig stund ihop med familjen. Att pyssla tillsammans är ett av få tillfällen där barn och vuxna möts på lika villkor.
Matematik finns överallt och behöver inte bara handla om att skriva siffror och räkna. Grundläggande matematiska begrepp som antal, längd, vikt och former lär sig barnen förstå genom praktiska lekfulla övningar. Språket utvecklas i samspel mellan föräldrar och barn. Bokstäver kan barn lära sig på ett lekfullt sätt med bokstavsflaskor.

Det här inlägget postades i Barn och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>